BIJ CONRAD GAAN WE VOOR DE LANGE TERMIJN

Thijs Doeven is monteur bij Conrad. Niet de eerste de beste, want kort door de bocht is hij hier deze complete eeuw al werkzaam. Thijs is sowieso iemand van de lange contracten. Voor Conrad werkte hij bijna een kwart eeuw bij twee verschillende landbouwmechanisatiebedrijven. En nu dus al 22 jaar bij Conrad. 45 jaar, verdeeld over drie werkgevers. Wie kan dat nog zeggen?

Het begon ooit vanuit een opleiding in de autotechniek, wat niet geheel ongewoon is in deze branche. Het sleutelen aan gemotoriseerde voertuigen is voor vele anderen ook de opmaat geweest voor hun latere carrière. Niet voor niets sponsoren we de autocross en liggen veel collega’s ook in het weekend onder hun auto of motorfiets. Dit past ons. Maar waar sommigen een favoriete machine hebben, antwoordt Thijs resoluut geen één. Kiezen is te moeilijk – of zoals de Duitsers het zeggen: wer die Wahl hat, hat die Qual. Hij haalt zijn energie uit elke machine en uit alle onderdelen. Het complete plaatje dus en een echte liefhebber. Toch heeft ook hij zijn specialisaties en dan vooral in de dieseltechniek, de systeemtechniek en de hydrauliek.

Sinds het begin van dit jaar werkt Thijs bij Conrad Service Solutions aan het onderhoud van Conrad machines, maar ook aan die van andere merken. Samen met het team is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit en dan zijn de decennia aan ervaring wel een meerwaarde. Natuurlijk zijn de moderne werkplaats en al die specifieke gereedschappen ontzettend belangrijk, maar het draait uiteindelijk om het team. De combinatie van ervaring en jonge, enthousiaste talenten zorgt voor de optimale kennis en kunde op de lange termijn. En daar gaan we ook als Conrad voor. De trouw van Thijs is niet alleen tekenend voor hem, maar ook voor Conrad. Er zijn veel meer oudgedienden en dat zorgt voor een prachtige, stabiele basis.

Ook onze grondboorinstallaties gaan tientallen jaren mee. Maar net als onze mensen verdienen ze aandacht en dus onderhoud. We zorgen bij CSS voor periodieke controles van de machines en zijn er op het moment dat het even niet goed dreigt te gaan of als ze stil komen te staan. Vaak telefonisch, regelmatig op locatie en als het niet anders kan in onze werkplaats aan de Escudo 21 in Emmeloord. De belangrijkste taak? Het zo efficiënt mogelijk gebruik van de grondboormachine in kwestie. Stilstand is achteruitgang.

“DE MOOISTE MACHINE? DAT IS NIET TE KIEZEN.
IEDERE INSTALLATIE HEEFT ZIJN EIGEN CHARME.”

En denk je nu, die oude rotten zullen wel niet meer zo bezig zijn met de toekomst? Dan heb je het mis. In het geval van Thijs is hij voornamelijk benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie. En dat is op zich niet vreemd. In de afgelopen 12 maanden werden de eerste volledig elektrische machines van Conrad opgeleverd en in gebruik genomen. De Combi 300-E en SBM 50-E werden zeer positief ontvangen door onze opdrachtgevers en ook in de praktijk leveren ze beide geweldige resultaten. Bovendien is het heel simpel. Zonder gedegen basis, zonder al die ervaringen, zijn we simpelweg niet in staat om te innoveren. Op naar de 25 jaar dus en daarna. Er is nog zoveel moois te doen.

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »