innovation.in.
drilling.
equipment.

Krachtig, snel, veilig en eenvoudig te bedienen

Conrad is een internationaal gerichte, innovatieve organisatie uit Emmeloord met meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van klantspecifieke verticale grondboormachines. Conrad ontwikkelt grondboorinstallaties en een grote diversiteit aan ondersteunende machines en middelen met de hoogste kwaliteit die zich onderscheiden in vermogen, snelheid, veiligheid, duurzaamheid, en bedieningsgemak. Maatwerk zoals maatwerk bedoeld is. 

Kernwaarden

Solid

Altijd de hoogste kwaliteit leveren, oer-hollandse degelijkheid en vakmanschap, gecombineerd met high-tech mogelijkheden.

Driven

Gedreven door techniek, door vooruitgang. Gepassioneerd in het ontwikkelen van de beste producten op de internationale markt.

Custom

Maatwerk betekent voor Conrad continu innoveren. Installaties die passen als een maatpak, dat is custom voor Conrad.

Powered

De platte organisatie van Conrad betekent voor u: snelheid, daadkracht en betrokkenheid, van het eerste design tot aan het onderhoud.

Historie

Conrad maakte deel uit van het vermaarde Stork concern dat met haar kranen, baggerschepen, tandwielkasten, et cetera, internationaal opereerde en dat sinds 1889 al bekend stond als vooruitstrevend. Die diepliggende drive gaat nooit meer uit ons DNA. De generaties volgen elkaar op en onze hang naar verbetering blijkt aanstekelijk. Nieuwe collega’s voelen hetzelfde verlangen, hebben diezelfde drive als de werknemers op de werf Conrad aan het Spaarne in Haarlem. We willen met z’n allen vooruit, de wereld een beetje beter maken, dat is ons streven. Stap voor stap. 

Benieuwd naar waar we vandaan komen? 

Conrad Stanen

Aanpak

CONRAD ON THE MOVE 

Sturen op menselijk kapitaal

‘Door de exponentiele groei in de markt, aangedreven door de energietransitie hebben we de laatste 5 jaar steeds weer stappen moeten zetten om aan de vraag naar onze machines te kunnen voldoen’, geeft - Owner en Head of Innovation van Conrad - Bram Muurlink aan. ‘Van het gas af, betekende voor ons het gas erop! Een groot compliment voor het team en een geweldige uitdaging die zorgt voor de nodige dynamiek. We hebben meerdere verbouwingen uitgevoerd, waarvan de laatste in 2022 is afgerond. We hebben de omslag gemaakt naar een geavanceerd opslagsysteem voor het voorraadbeheer, optimaliseren doorlopend de processen en hebben wegens onze groei aan de lopende band vacatures uitstaan voor nieuwe functies. En dat terwijl het team al met een factor 5 is toegenomen in de laatste paar jaar. Bijna 100 man inmiddels en een productie in maatwerkmachines van 35-40 per jaar.’ Conrad is on the move! 

Deze groei gaf Muurlink de mogelijkheid de organisatie anders in te richten en zelf nog meer te focussen op innovatie van de machinelijn. Partner Linda Klaster is al sinds 2009 actief in de organisatie en is als HR Director van grote waarde voor de balans tussen techniek en mens. Want juist vanuit de menskant ontstaat innovatie, dat is geen geheim. Sinds 2021 is het MT bovendien uitgebreid met Gert-Jan Karman in de rol van General Manager. Bij Conrad wordt gestuurd op menselijk kapitaal. Als inzicht in cijfers en aandacht voor mensen samenkomen, dan ontstaan er mooie dingen.

THE BACKBONE IS CONNECTED TO ...

THE BACKBONE IS CONNECTED TO ...

Maatwerk betekent puzzelen. Elke keer opnieuw. Natuurlijk neem je al je ervaring mee. Maar bij elke nieuwe machine leer je weer iets anders. Op de afdeling nieuwbouw zijn we druk met het koppelen van alle losse onderdelen, zaken als het onderstel, de boormast, de motor en de besturingselementen. Alles draait om verbinding. Tussen de afdelingen en de teamleden, maar ook tussen software en hardware. Net zoals in het nummer Dem Bones over de connectie tussen alle botten in het menselijk lichaam. In de machinebouw is dat niet anders. Een onderdeel dat niet klopt heeft direct effect op de rest. Onze state-of-the-art-productielijn en werkplaats garanderen de hoogte kwaliteit grondboormachines. Blije medewerkers, high-end solutions en structuur, orde en netheid in de processen, dat is de basis van Conrad. Alles en iedereen is met elkaar verbonden.

Conrad Statements | we doen wat we beloven

Conrad Statements | we doen wat we beloven

We zijn niet zo van de borstklopperij, maar weten na al die jaren wat we beloven. We staan voor meer dan een eeuw aan kennis en ervaring uit het internationale werkveld en garanderen state of the art grondboorinstallaties. Iedere boormachine is klantspecifiek, maatwerk zit in ons DNA. We produceren compacte en krachtige machines voor iedere bodem en voor iedere locatie en we zijn sneller, effectiever en duurzamer dan ooit voor mogelijk gehouden. Conrad is bovendien van het team. Samen ontwikkelen, samen bouwen. En dus investeren we veel in onze mensen. Van het eerste contact met potentiële stagiaires of specialisten tot aan een passend afscheid met het pensioen. Het familiaire zit in het DNA van Conrad. We werken internationaal, maar komen bijna allemaal uit de buurt. Dat maakt dat we elkaar verstaan, dat we begrijpen wat de doelen zijn en welke toon past. Toch heeft ieder zijn persoonlijke uitdagingen en specialisatie. En daar mag, nee daar moet tijd en aandacht voor zijn.

24/7 service is onze maatstaf, wereldwijd

24/7 service is onze maatstaf, wereldwijd

Sinds 2022 is service en onderhoud ondergebracht in Conrad Service Solutions. Ons werk houdt namelijk niet op na de oplevering van een machine. Boorinstallaties worden intensief gebruikt, dat hoeven we niet uit te leggen. En dus is service & onderhoud essentieel. Die machine moet zoveel mogelijk draaien. Daarom staan we telefonisch 24/7 klaar om bij te springen als dat nodig is, ook in het buitenland. Met een vloot van servicebussen op locatie of wanneer noodzakelijk met een expres post op zaterdag. Om de machine ook in de toekomst maximaal productief te houden, staat Conrad voor een directe en klantvriendelijke service met daarbij een professionele ondersteuning. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers volledig in service en onderhoud van de aangekochte installaties en leggen dit vast in maatwerk onderhoudscontracten. Conrad Service Solutions voert namens Conrad alle service- en onderhoudswerkzaamheden uit.

Productgroepen

We zijn trots op ons productaanbod dat bestaat uit de meeste geavanceerde verticale grondboorinstallaties en toebehoren. Al meer dan een eeuw lang wordt elke machine die Conrad oplevert op maat ontwikkeld. Van spoelboormasten tot aan volledig geautomatiseerde boormachines en gebruikmakend van de meest uiteenlopende boormethodes. We willen blijvend voorop lopen in de branche. Die drijfveer zorgt ervoor dat we elke opdracht vol passie en daadkracht uitvoeren.

Bronbemaling

Bronbemaling

Onze grondboormachines voor bronbemaling worden breed ingezet in de bouw bij de aanleg van parkeergarages bijvoorbeeld en bij het versterken en onderzoeken van bruggen en dijken.

Bodemenergie

Bodemenergie

De grondboormachines voor bodemenergie gebruiken we om warmte en koude te onttrekken aan de bodem en in op te slaan. Een duurzaam en toekomstbestendige oplossing voor aardgasvrije bouw.

Bodemonderzoek

Bodemonderzoek

Deze serie grondboorinstallaties van Conrad ontwikkelen we voor archeologisch, geotechnisch en milieukundig bodemonderzoek. De kennis die deze machines verzamelen is goud waard.

Bronboring & WKO

Bronboring & WKO

Bronboringen worden om verschillende redenen uitgevoerd. Voor open bronsystemen, beregeningsinstallaties, bluswatervoorzieningen, of bijvoorbeeld voor drinkwater.

Dubbele boorkop

Dubbele boorkop

De dubbele boorkop is ontwikkeld voor het gelijktijdig plaatsen van boorbuis en casingbuis. Deze innovatie zorgt voor een enorme efficientieslag en een giga besparing op de personeelskosten.

Ontzanding

Ontzanding

De CCR 1000 is een compacte en efficiënte proceswater-terugwininstallatie en een sprekend voorbeeld van innovatie, waarbij veranderende wetgeving en marktvraag leidend zijn.

Boorbenodigdheden

Boorbenodigdheden

Conrad is totaalleverancier van maatwerk en niet alleen van de boormachines zelf. We zijn er ook voor alle boorbenodigdheden zoals boorpijpen, boorbeitels, en avegaren.

Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »