BLIJVEN DOORDENKEN BIJ CONRAD

Bas Bakker is 23 jaar en is student Technische Bedrijfskunde in Zwolle. Zijn afstudeerproject liep hij de afgelopen maanden bij CONRAD en dat is meer dan goed bevallen. Zijn opdracht? Een onderzoek naar de standaardisatie en optimalisatie van het afbouwproces van een van de meest ontwikkelde grondboormachines van CONRAD; de Boxer 200.

Onder het toeziend oog van General Manager Gert-Jan Karman en in nauwe samenwerking met de monteurs van de nieuwbouw afdeling nam Bas het huidige proces rondom de nieuwbouw van de Boxer 200 onder de loep. En dat was nog niet per se eenvoudig. Omdat CONRAD unieke machines produceert zijn veel onderdelen die worden ontwikkeld en gebruikt niet bekend. “Er waren heel veel onderdelen die ik nog niet kende en dat betekende veel vragen stellen aan de monteurs. Uiteindelijk leerde ik zo steeds meer over het proces, maar ook over al die verschillende elementen die worden gebruikt. Gelukkig waren mijn vragen nooit te veel en heb ik ontzettend veel geleerd.”

“MOOIE MACHINES MAKEN IN EEN FIJNE WERKSFEER, DAT SNAPPEN ZE WEL BIJ CONRAD”

“Naast al die specifieke kennis vind ik vooral het contact met de werkplaats en het kantoor heel mooi. Ik ben er ook achter gekomen dat ik procesoptimalisatie leuk vindt om me verder in te ontwikkelen in de toekomst. Gert-Jan Karman is General Manager en leerde me vooral doordenken over hoe bepaalde zaken en beslissingen invloed kunnen hebben op meerdere processen. Daarnaast staat hij voor de noodzaak van zelfstandig leren werken. Ik kreeg zelf veel ruimte, waardoor ik ook vaak zelf het initiatief moest nemen. Dit is goed gelukt.”

Dat Bas tevreden mag zijn over het eindresultaat, dat is wel duidelijk. Hij heeft zijn opleiding af kunnen ronden met een 8. En dat deden we hem niet allemaal na. Terecht dus dat hij eerst eens gaat genieten van de zomer als student. Het is waarschijnlijk de laatste keer. En ook al kijkt hij doorgaans niet te ver vooruit, hij hoopt na zijn “studentenzomer” vooral een baan te vinden waar hij het goed naar zijn zin heeft. “Het zou helemaal geweldig zijn als ik me ook daar met procesoptimalisaties bezig mag gaan houden.”

Conrad Stanen

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »