De Groutslang haspel HGSH 300

Wat is aardwarmte eigenlijk?

Geothermie, aardwarmte en bodemenergie verwijzen allemaal naar de warmte die in onze aarde ligt opgeslagen. Toch is er een verschil. Vanaf zo'n 2.000 meter diepte vinden we warm water opgeslagen in de zachtere zand- en gesteentelagen, dat noemen we geothermie. We praten over bodemenergie of aardwarmte bij het gebruik van warmte of koude uit de ondiepe bodem. Deze duurzame vorm van energie is een prachtig alternatief voor het gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas en hout.

Hoe dieper je de aarde ingaat, hoe dichter bij de kern en hoe warmer het wordt. Elke honderd meter betekent zo'n 3˚C warmer. In Nederland boren we doorgaans tussen de 50 en 300 meter diep naar bodemenergie. Deze energie kan direct worden ingezet voor het koelen van huizen en gebouwen. Voor directe verwarming is de inzet van een warmtepomp noodzakelijk. Om de benodigde energie aan te boren worden de grondboorinstallaties van Conrad ingezet voor een gesloten bodemenergiesysteem. Dit maakt gebruik van collectoren, oftewel warmtelussen zodat de vloeistof die wordt gebruikt niet in contact komt met het grondwater. Op deze wijze kan er in de zomer worden gekoeld en de winter worden verwarmd.

Conrad Stanen

Groutslang haspel HGSH 300

Naast de boormachines zijn we bij Conrad continu bezig met de ontwikkeling van aanvullende hulpmiddelen. Een van die producten is de Groutslang haspel HGSH 300. Dit is een slanghaspel voor het injecteren van grout in het boorgat. Dit doen we om verschillende redenenen:

  • Voorkomen van verzakkingen op korte en lange termijn
  • Herstellen van het bestaande bodemprofiel
  • Voorkomen ontstaan van preferente stroombanen
  • Voorkomen van kwel, oftewel de vermenging van water van verschillende kwaliteiten

Na het afronden van een boring en het invoeren van de collector wordt de slang ingevoerd. Vervolgens kan met een separate groutpomp het grout geïnjecteerd worden terwijl de slang hydraulisch met een lier teruggetrokken wordt. Voor het afvullen van boorgaten is de Groutslang haspel onmisbaar.

De specs van de HGSH 300
De maximale lengte van de slang is 300 meter. Afhankelijk van de gewenste slanglengte kunnen we een andere houder monteren. Deze is dan ook snel inwisselbaar voor projecten met verschillende boordieptes. Voor het begeleiden en manoeuvreren van de slang kan de haspel ook uitgevoerd worden met een hydraulische bediende geleide arm.

De unit is voorzien van een elektrisch aangedreven hydrauliekpomp. De stroomvoorziening hiervoor bestaat uit een Honda powerpack. Als alternatief kan de unit ook aangesloten worden op een vaste 230V stroomaansluiting. Doordat deze unit hydraulisch aangedreven wordt is het invoeren en terugtrekken van de injectieslang eenvoudig en niet belastend voor de boormeester ter plaatse.

Conrad Stanen
Conrad Stanen

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »