ENGLISH EXCELLENCE. DE EERSTE SUCCESVOLLE TESTBORING MET COMBI 300 VAN DRILCORP

Sommige projecten klinken én voelen als een spannend stripboek. Die alliteratie in de titel zal ons wel hebben geïnspireerd. Feit blijft dat Drilcorp als vooraanstaande speler in de boor- en waterputindustrie van het Verenigd Koninkrijk een uitstekend verhaal heeft. Deze pionier in onafhankelijke waterboringen tot geotechnisch onderzoek staat bekend als solide partner voor zowel de publieke als de commerciële sector. En ook al voelt de UK niet meteen als buurland, veel van onze zaken pakken we hetzelfde aan.

De nieuwe Combi 300 is voor Drilcorp een belangrijke aanwinst. Er werd dus ook niet over 1 nacht ijs gegaan. Deze indrukwekkende installatie werd op het depot van Drilcorp in Hawthorn, Seaham uitgebreid onder de loep genomen tijdens de eerste testboring. Deze test was niet alleen bedoeld als controle, maar met name om de boormeesters vertrouwd te maken met de machine. Deze boring bereikte een diepte van ongeveer 90 meter en had een diameter van 190mm, alles gerealiseerd met een PDC-boorbeitel.

Conrad Stanen

IT’S ALL ABOUT THE DETAILS

Er werd geboord met perslucht/ -schuim; een ideale methode voor de kwetsbare laag magnesium kalksteen die de organisatie tegen gaat komen op locatie. Deze grondlaag bestaat uit lagen van middelhard gesteente en zachte poederachtige lagen. Er zitten bovendien veel verticale breuken in deze formatie. Het is dan ook erg moeilijk om in deze omstandigheden te boren en veel bedrijven hebben hun boorgereedschap in nabijgelegen boorgaten achtergelaten, nadat ze vast kwamen te zitten. Geen aantrekkelijk vooruitzicht.

De eerste opdracht van de Conrad Combi 300 omvat één boorgat met een 13,5” casing tot 90 meter diep, een 9,5” casing tot 174 meter diep en een 6” casing tot maar liefst een totale diepte van 605 meter. Dit boorgat wordt straks gebruikt om een oude kolenmijn te bereiken en om het waterniveau van de mijn te monitoren. Als dat geen verhalen oplevert.

Conrad Stanen
Conrad Stanen

DE EERSTE BELANGRIJKE INDRUK VAN DRILCORP

"De boorinstallatie heeft uitstekend gepresteerd en onze boormeesters zijn zeer tevreden. We hebben hoge verwachtingen van de Combi 300 en kijken uit naar vele jaren betrouwbare draaiuren. De machine is 'state of the art', zoals we gewend zijn van Conrad. De interactie met Conrad was voortreffelijk."

We bedanken Drilcorp wederom voor de excellente samenwerking en het vertrouwen in Conrad. Op naar veel succesvolle avonturen met de Combi 300! Wij zijn benieuwd.

Conrad Stanen

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »