WESTERHOF, DUURZAAM IN KLEUR

Voordat de motor warm is, sta ik al voor de deur bij Westerhof aan de Havenstraat in Emmeloord. Een sprintje was waarschijnlijk net zo snel geweest, ware het niet dat ik het gesprek niet had kunnen bijbenen. Vandaag heb ik een afspraak met eigenaar Marcel Westerhof en dat snelle past hem en de organisatie wel. Westerhof staat voor een nuchtere en flexibele aanpak. Dat zorgt op de lange termijn voor vertrouwen en dat blijkt wel uit de ontwikkeling van de organisatie.

Een goed team is vooral divers

Westerhof, van oorsprong een straalbedrijf, werd in 1984 opgericht door Westerhof senior. Geesink was in die tijd veruit de grootste opdrachtgever. Vanaf zijn achttiende werkte Marcel mee in de zaak en drie jaar later, op zijn 21e, nam hij het roer over. De organisatie groeide van zes naar inmiddels zesentwintig werknemers, maar het gevoel is nog altijd hetzelfde. De sfeer is familiair. “Een goed team is vooral divers”, geeft Westerhof aan. “We zijn allemaal anders, met onze eigen specialisaties. Niet iedereen is geschikt voor spuitwerk of voor het aanbrengen van structuur in de processen. De truc is om elkaar blijvend te versterken. De ervaren mannen delen hun kennis met de jonge gasten, de jongeren komen weer met nieuwe technieken en oplossingen. Maar het vak leer je pas echt in de praktijk. Zo kunnen we blijven anticiperen op de wensen van onze klanten en de veranderende wetgeving.

“WESTERHOF GEEFT KLEUR AAN DE PRODUCTEN VAN HAAR KLANTEN”


Westerhof is in de afgelopen decennia gespecialiseerd in spuiten en poedercoaten en daar horen uiteraard ook het stralen, schooperen, de montage en de logistiek bij. “We willen het zo eenvoudig mogelijk maken voor onze klanten. En dat betekent dat je naast kwaliteit service moet leveren, op de lange termijn. Duurzaam in kleur, daar staan we voor. Dat betekent blijven innoveren en blijven verbeteren, duurzame oplossingen willen ontwikkelen. Maar het is voor mij ook de essentie van ondernemen: duurzame relaties opbouwen. Wij geven kleur aan het product van onze klanten. En het is de bedoeling dat ze daar zo lang mogelijk profijt van hebben.”

Vlot schakelen en in the flow blijven

“Het liefst heb ik de machines en onderdelen die we verwerken zo kort mogelijk in huis. Dat ervaren onze opdrachtgevers net zo. Het afsturen van onderelen en producten is een onderbreking in hun proces. Dat betekent dan ook strak plannen en focus houden op de kwaliteit. Vlot schakelen betekent niet dat het eindproduct minder is. Veel mensen zullen het onrust noemen, maar die dynamiek helpt ons juist om scherp te blijven. Zoals je ook met sport ‘in the flow’ wilt zijn. Een elftal dat langer met elkaar samenwerkt, werkt simpelweg in een hogere versnelling. De taakverdeling is helder, je vindt elkaar blindelings en je anticipeert als eenheid. Dat is ervaring.”


Zaken doe je met mensen, niet met bedrijven

“Waar we twintig jaar geleden nog een tweetal machines per dag konden handelen, verwerken we tegenwoordig vierhonderd tot duizend eenheden per dag. De doorloop wordt steeds hoger. Van hele machines tot aan kleine onderdelen. De kwaliteit van spuitwerk en poedercoaten is in diezelfde periode natuurlijk ook enorm vooruitgegaan. Bij poedercoaten denken veel mensen nog aan de tuinset waar na een paar jaar de schilfers aanhingen, maar die tijd is echt over. Machines die continu in barre omstandigheden worden gebruikt, moeten optimaal beschermd zijn. Dat geldt zeker voor de klanten in de agri en voor de boorinstallaties van Conrad en haar opdrachtgevers. Niet voor niets werken we al meer dan 15 jaar samen. Conrad vaart wel bij de flexibiliteit die wij kunnen leveren. We zitten bovendien dicht bij elkaar en Bram Muurlink en ik kennen elkaar door en door. Je mag het gerust een duurzame vriendschap noemen. Zaken doen we met mensen, niet met bedrijven.”

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »