SIJBEN BLIJ MET TWEEDE COMPACTE CONRAD PBM PULSBOORINSTALLATIE

Sijben bronboringen is vanaf 1989 het adres voor het verrichten van grondboringen volgens de traditionele pulsmethode. Pulsen is bij uitstek de manier om in grindrijke gebieden boringen te realiseren. Pulsboringen tot een diepte van 60 meter en met een maximale boorgatdiameter van 419 mm zijn de specialiteit van de organisatie. Sinds 2013 kunnen zij ook zuigboringen maken (diameter tot 500 mm.) met een nieuw ontwikkelde Conrad machine. Deze installatie maakt tevens de combinatie van puls- en zuigboringen mogelijk.

Werd er voorheen voornamelijk gewerkt voor de agrarische sector, inmiddels weten ook de overheid en bedrijven Sijben te vinden. Bedrijven en instellingen worden voorzien van beregeningsputten, bluswatervoorzieningen en geothermische boringen, maar ook geologische verkenningsboringen behoren tot het werkvlak van Sijben.

Afgelopen jaar werden de plannen voor een nieuwe machine besproken op Bauma in München en deze week werd de installatie overhandigd. De Conrad PBM 150 pulsboorinstallatie is gebouwd op een 4 x 4 Mercedes 1823 AK truck en is met zijn specifieke onderdelen een bijzonder exemplaar. Zo werden op aanvraag een bestaande rotatietafel, een casing vulpomp en een radiografisch bediende autolaadkraan ingebouwd. Maatwerk in de meest optimale vorm!

Het moderne I-QAN besturingssysteem biedt de mogelijkheid om middels het CANbus systeem de functies van de boorinstallatie te kunnen aansturen, te monitoren en te automatiseren. Op het geplaatste bedieningsscherm zijn snelheden, posities en drukken eenvoudig af te lezen. Tevens is het mogelijk om op het bedieningsscherm functies gemakkelijk instelbaar te maken. Ook deze machine is natuurlijk gekeurd door Aboma.

Zoals ze bij Sijben zeggen: "grueëts op weer een prachtige machine in onze vloot!"

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »