VAN MECALAC 8MCR NAAR CONRAD SBM 6.0 C SPOELBOORMAST

Droogzuigingen, ook wel bronbemaling genoemd, worden geplaatst om tijdelijk en plaatselijk het grondwater te verlagen bij grondwerken. Op deze manier wordt voorkomen dat er grondwater in de bouwput of sleuf kan vloeien. Naast droogzuigingen worden in de regio ook putboringen aangeboden.

DE SBM-SERIE UITGELICHT

De Conrad spoelboormast SBM-serie is in oorsprong ontwikkeld voor het in één toer kunnen plaatsen van filters bij bronbemalings projecten. Al meer dan twintig jaar wordt op het basismidel doorontwikkeld en dat biedt nieuwe mogelijkheden. De ene machine is de andere dan ook niet. Mede door de grote diversiteit aan wensen en eisen vanuit onze klantenkring en de continue innovatieve oplossingen, zijn deze Conrad boormasten in veel verschillende uitvoeringen geleverd.

Deze Conrad SBM machine heeft als doel om spoelboringen tot zes meter diep en maximaal tot twaalf meter diep mogelijk te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telescopische boorstang die de mogelijkheid biedt om verder van de machine weg te kunnen boren en zelfs over obstakels heen. Door de giekconstructie is de machine laag en compact voor tijdens het transport. De mast kan zowel op de grond rusten, als in de lucht, zodat de laadvloer onder de vrije ruimte kan worden benut.

De machine is daarnaast voorzien van een extra contragewicht en weegt nu compleet met de spoelboormast 8.500 kg. Met zijn 600 mm brede rupsen krijg je een bodemdruk van 0.34 kg per vierkante centimeter. Doordat de boormast zo dicht naar de machine kan worden gehaald, kan direct naast de rupsen een filter worden gespoeld. Daarnaast is het mogelijk om tot vierenhalve meter uit het hart over een obstakel heen een filter te spoelen.

EENVOUDIG BESTUREN

De SBM kan eenvoudig en veilig worden verplaatst met de afstandsbediening, maar ook met behulp van de twee pedalen in de cockpit. Alles met een snelheid van 10 kilometer per uur. Door de rijomkeer-inrichting is het schuifblad niet standaard de voorzijde. Bij een slechtere ondergrond kan met het grotere sprocketwiel naar de voorzijde een insnijding in de zode worden beperkt. De rijaandrijving is bovendien gescheiden van de arbeidshydrauliek. Voor zowel de rechter- als de linkerrijmotor is er een eigen plunjerpomp die 350 bar levert. Hierdoor kan de binnenste rups niet stil komen te staan bij het maken van een bocht.

  • Directe, vaste opbouw aan de graafmachine, waarbij de hoofdboom aangepast wordt om een optimale booropstelling en transportsituatie te creëren. De graafmachine en boormastcombinatie is in dit geval een twee-éénheid.
  • Aansluiting van de boormast op de graafmachine via het snelwisselsysteem waardoor de graafmachine multifunctioneel inzetbaar blijft.
  • Telescopische mast om binnen bepaalde transportafmetingen een relatief grote slag van de boorkop te bewerkstelligen.
  • Hoogte verstelling tussen mast en hoofdscharnier met het doel goed gepositioneerd over damwanden heen, of op dieper of hoger gelegen vlakken te kunnen boren.
  • Dwarsrotatie verstelling tussen mast en hoofdscharnier t.b.v. het verticaal kunnen van de mast bij enig scheefstand van de graafmachine.
  • Zwenk & rotatie- inrichting in het hoofdscharnier t.b.v. optimale bereikbaarheid van gaten die vlak tegen de muur of damwanden gemaakt moeten worden, zonder de graafmachine te hoeven verplaatsen.
  • Het boorproces is vanuit de cabine bedienbaar middels vast opgestelde bedieningshandels. Zowel het boorproces als de graafmachine zijn op afstand bedienbaar middels radiografische besturing.

Slag | 6 meter
Trekkracht | 1.000 daN.
Werkbereik | tussen 3 en 4,5 meter met mast rechtstandig

Offset waarbij de mast rechtstandig in hoek verdraaid kan worden.

Koppel : 300 kgm.
Doorlaat : 75 mm.

Invoerklep voor invoeren filters door boorkop
Klem | Openklapbaar
Bediening | volledig vanuit cabine

OVER VAN MOER MARC

Van Moer Marc uit het Belgische Kruibeke is specialist in droogzuigingen en putboringen. Het familiebedrijf werd overgedragen van vader op zoon. Zoon Marc nam in 1996 samen met zijn echtgenote Kristel de touwtjes in handen. Zij startten met ruim 10 pompen, maar ondertussen is de organisatie uitgegroeid tot een onderneming met +/- 200 pompen, zowel 230V lichtnet, 380V drijfkracht als dieselpompen.

Terug naar het overzicht
Bel.mij.terug.
We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
Op.de.hoogte.blijven

Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »