EERST ​RICHTING BEPALEN EN DAN PAS GASGEVEN

General Manager Gert-Jan Karman is een man met een missie. Hij begon halverwege 2021 bij Conrad en heeft vanaf de start een duidelijke stip op de horizon geplaatst. De route ernaar toe wordt met het gehele team bepaald, maar hij heeft het stuur inmiddels stevig in handen. Er moet veel gebeuren in de komende jaren en dan is een soepele samenwerking tussen de verschillende afdelingen essentieel. Daarnaast is er doorlopend aandacht voor het ontwikkelen van kennis en ervaring in de diepte én in de breedte.

Conrad Stanen

Sturen is er met de paplepel ingegoten, zijn vader was trucker. Lange dagen op een stoel, geconcentreerd op de weg en het verkeer. Die rust heeft Gert-Jan in zijn jeugd nog niet. “Ik was een behoorlijk druk baasje en was vooral veel aan het sporten,” lacht hij. “Ik voetbalde en was een snelle, behendige spits. Ik had vooral oog voor de bal, en de goal natuurlijk. Nog wat minder voor mijn medespelers. Het fysieke aspect trok me en dat is mede de reden dat ik na de mavo en een jaar meao op mijn zeventiende koos voor de marine. Grappig genoeg leerde ik juist daar veel meer kanten van mezelf ontdekken. Vooral zaken als samenwerken, discipline, structuur en veiligheid. Daar heb ik tot op de dag van vandaag profijt van.”

Conrad Stanen
Conrad Stanen

De echte wereld in

Na de marine werd het tijd voor de echte wereld. In eerste instantie nog in de winkel en als magazijnmedewerker bij Koopman International en daarna naar kantoor. Gert-Jan ontwikkelt zich van de verkoop binnendienst naar een managementfunctie en rolt bij toeval de techniek in. Hij krijgt steeds meer te maken met procesmanagement, maar begrijpt ook dan al dat de mens daarin centraal staat. Zonder mensen geen beweging. Hij vindt bovendien langzaam maar zeker zijn rust. Hij rondt een hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde af en specialiseert zich in verbetermanagement met een Lean Six Sigma Green Belt en Black Belt opleiding. Als Productieleider en later Manager Operations stuurt hij grote teams aan met de focus op het verbeteren van de processen en fungeert hij als woordvoerder van de medewerkers. Niet slecht voor een meao drop-out.

DE OLIEVLEK VAN HET CONTINU VERBETEREN

“Het is een interessant proces, dat volwassen worden. En dat geldt niet alleen voor mensen. Ook bij Conrad is dat aan de hand. Toen ik midden in de coronacrisis werd benaderd voor de functie bij Conrad was dat eigenlijk nog aan de vroege kant voor mij. Ik was net bezig voor mezelf te bepalen welke vervolgstap ik wilde maken. Maar het gevoel was meteen goed. De gesprekken met Bram en Linda gaven vanaf dag één vertrouwen. De combinatie van mens en techniek, de fase waarin Conrad zit en de gedrevenheid van het team, maken dit een opdracht die juist nú bij me past.”

  “We zijn inmiddels een paar maanden verder, vol aan de slag met de strategie. Duiken opnieuw in de ‘Why, How en What’. We planten zaadjes, richten stuurmiddelen in en pakken de verbeterpunten stap voor stap op. Er is veel interactie met de teamleiders, we focussen op die verbinding. Tegelijkertijd draait de productie onverminderd verder. Daarmee is de druk op de organisatie nu niet minder. Want we investeren met overtuiging in de toekomst. We geven nog een keer gas, maar weten heel goed welke kant we op gaan. De belangrijkste doelen: inzicht, duidelijkheid, controle en voldoende tijd voor innovatie.”

  “Door de sterke groei in de afgelopen jaren blijft het essentieel om te werken aan bredere kennis en ervaring binnen het team. Dat kan ook met de verwachte groei in de bouw en de continue strijd om energie en water, zowel in Nederland als internationaal. We willen daarbij minder afhankelijk zijn van slechts enkele specialisten op de verschillende afdelingen. We willen de jongere generatie motiveren meer aspecten van het vakgebied te ontdekken en te ontwikkelen. Het brengt onze organisatie, maar ook de mensen verder. Het moet groeien, maar vooral bloeien. Dat heb ik op mijn eigen weg als geen ander ervaren.”

  Terug naar het overzicht
  Bel.mij.terug.
  We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »
  Op.de.hoogte.blijven

  Vul je mailadres in om op de hoogte te blijven van CONRAD STANEN. Je ontvangt alleen updates als deze echt relevant zijn.

  We gaan veilig en zorgvuldig met je gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »