innovation.in.
drilling.
equipment.

Fast, powerful, safe and easy to control

Conrad is an internationally oriented, innovative organization from Emmeloord with over 100 years of experience in the design and production of customer-specific vertical drilling installations. Conrad develops drilling rigs and a wide variety of supporting machines and resources with the highest quality that distinguish themselves in power, speed, safety, durability, and ease of use. Customization as customization is intended.

Core values

Solid

Real Dutch craftsmanship and virtue, combined with high-tech possibilities. SOLID AS A ROCK, FOR OVER 100 YEARS.

Driven

Driven by technology, by improvement. Passionate about the development of the most advanced international products.

Custom

Continuous innovation, serving our clients. Drilling installations that fit like a glove, that is customization at Conrad.

Powered

The power of Conrad and its machines? every drilling rig is designed, developed and programmed under one roof.

History

Conrad used to form part of the illustrious and internationally-operating Stork, a company that produced cranes, dredgers and gearboxes, and was renowned for being progressive as far back as 1889. That deep-seated drive will never leave our DNA. As one generation succeeds another, our obsession with improvement proves contagious. New colleagues feel that same obsession, that same drive as the staff at Conrad’s Spaarne site in Haarlem.

We all want to progress and make the world that bit better; that’s our aim. Step by step, without blowing our own trumpet.

Wanna know where we came from? 

Conrad Stanen

Aanpak

CONRAD ON THE MOVE 

Sturen op menselijk kapitaal

‘Door de exponentiele groei in de markt, aangedreven door de energietransitie hebben we de laatste 5 jaar steeds weer stappen moeten zetten om aan de vraag naar onze machines te kunnen voldoen’, geeft - Owner en Head of Innovation van Conrad - Bram Muurlink aan. ‘Van het gas af, betekende voor ons het gas erop! Een groot compliment voor het team en een geweldige uitdaging die zorgt voor de nodige dynamiek. We hebben meerdere verbouwingen uitgevoerd, waarvan de laatste in 2022 is afgerond. We hebben de omslag gemaakt naar een geavanceerd opslagsysteem voor het voorraadbeheer, optimaliseren doorlopend de processen en hebben wegens onze groei aan de lopende band vacatures uitstaan voor nieuwe functies. En dat terwijl het team al met een factor 5 is toegenomen in de laatste paar jaar. Bijna 100 man inmiddels en een productie in maatwerkmachines van 35-40 per jaar.’ Conrad is on the move! 

Deze groei gaf Muurlink de mogelijkheid de organisatie anders in te richten en zelf nog meer te focussen op innovatie van de machinelijn. Partner Linda Klaster is al sinds 2009 actief in de organisatie en is als HR Director van grote waarde voor de balans tussen techniek en mens. Want juist vanuit de menskant ontstaat innovatie, dat is geen geheim. Sinds 2021 is het MT bovendien uitgebreid met Financial & Business Controller Jannette de Groot-Sijtsma en Gert-Jan Karman in de rol van General Manager. Bij Conrad wordt gestuurd op menselijk kapitaal. Als inzicht in cijfers en aandacht voor mensen samenkomen, dan ontstaan er mooie dingen.

THE BACKBONE IS CONNECTED TO ...

THE BACKBONE IS CONNECTED TO ...

Maatwerk betekent puzzelen. Elke keer opnieuw. Natuurlijk neem je al je ervaring mee. Maar bij elke nieuwe machine leer je weer iets anders. Op de afdeling nieuwbouw zijn we druk met het koppelen van alle losse onderdelen, zaken als het onderstel, de boormast, de motor en de besturingselementen. Alles draait om verbinding. Tussen de afdelingen en de teamleden, maar ook tussen software en hardware. Net zoals in het nummer Dem Bones over de connectie tussen alle botten in het menselijk lichaam. In de machinebouw is dat niet anders. Een onderdeel dat niet klopt heeft direct effect op de rest. Onze state-of-the-art-productielijn en werkplaats garanderen de hoogte kwaliteit grondboormachines. Blije medewerkers, high-end solutions en structuur, orde en netheid in de processen, dat is de basis van Conrad. Alles en iedereen is met elkaar verbonden.

Conrad Statements | we doen wat we beloven

Conrad Statements | we doen wat we beloven

We zijn niet zo van de borstklopperij, maar weten na al die jaren wat we beloven. We staan voor meer dan een eeuw aan kennis en ervaring uit het internationale werkveld en garanderen state of the art grondboorinstallaties. Iedere boormachine is klantspecifiek, maatwerk zit in ons DNA. We produceren compacte en krachtige machines voor iedere bodem en voor iedere locatie en we zijn sneller, effectiever en duurzamer dan ooit voor mogelijk gehouden. Conrad is bovendien van het team. Samen ontwikkelen, samen bouwen. En dus investeren we veel in onze mensen. Van het eerste contact met potentiële stagiaires of specialisten tot aan een passend afscheid met het pensioen. Het familiaire zit in het DNA van Conrad. We werken internationaal, maar komen bijna allemaal uit de buurt. Dat maakt dat we elkaar verstaan, dat we begrijpen wat de doelen zijn en welke toon past. Toch heeft ieder zijn persoonlijke uitdagingen en specialisatie. En daar mag, nee daar moet tijd en aandacht voor zijn.

4/7 service is onze maatstaf, wereldwijd

4/7 service is onze maatstaf, wereldwijd

Sinds 2022 is service en onderhoud ondergebracht in Conrad Service Solutions. Ons werk houdt namelijk niet op na de oplevering van een machine. Boorinstallaties worden intensief gebruikt, dat hoeven we niet uit te leggen. En dus is service & onderhoud essentieel. Die machine moet zoveel mogelijk draaien. Daarom staan we telefonisch 24/7 klaar om bij te springen als dat nodig is, ook in het buitenland. Met een vloot van servicebussen op locatie of wanneer noodzakelijk met een expres post op zaterdag. Om de machine ook in de toekomst maximaal productief te houden, staat Conrad voor een directe en klantvriendelijke service met daarbij een professionele ondersteuning. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers volledig in service en onderhoud van de aangekochte installaties en leggen dit vast in maatwerk onderhoudscontracten. Conrad Service Solutions voert namens Conrad alle service- en onderhoudswerkzaamheden uit.

Product groups

We zijn trots op ons productaanbod dat bestaat uit de meeste geavanceerde verticale grondboorinstallaties en toebehoren. Al meer dan een eeuw lang wordt elke machine die Conrad oplevert op maat ontwikkeld. Van spoelboormasten tot aan volledig geautomatiseerde boormachines en gebruikmakend van de meest uiteenlopende boormethodes. We willen blijvend voorop lopen in de branche. Die drijfveer zorgt ervoor dat we elke opdracht vol passie en daadkracht uitvoeren.

Dewatering

Dewatering

Our drilling machines for well drainage are widely used in construction, for example in the realization of parking garages and in the reinforcement and investigation of bridges and dikes.

GEOTHERMAL ENERGY

GEOTHERMAL ENERGY

We use the soil drilling machines for geothermal energy to extract heat and cold from the soil and store it. A sustainable and future-proof solution for natural gas-free construction.

SOIL SURVEYS

SOIL SURVEYS

We develop this series of Conrad drilling rigs for archaeological, geotechnical and environmental soil research. The knowledge these machines collect is worth gold.

WELL DRILLING

WELL DRILLING

Well drilling is carried out for various reasons. For open source systems, irrigation installations, fire extinguishing water facilities, or for example, drinking water.

Double drill head

Double drill head

The double drill head has been developed for the simultaneous installation of the drill and casing pipe. This innovation provides enormous efficiency gains and huge savings on personnel costs.

De-sanding

De-sanding

The CCR 1000 is a compact and efficient process water recovery installation and a prime example of innovation, in which changing legislation and market demand are leading. Keep improving.

Drilling Equipment

Drilling Equipment

Conrad is a total supplier of customization and not just of the drilling machines themselves. We are also there for all drilling supplies such as drill pipes, drill bits, and augers.

Call.Me
We handle your data safely and carefully More details in our privacy statement »
Stay.informed

Enter your email address to stay informed about CONRAD STANEN You will only receive updates if they are really relevant

We handle your data safely and carefully More details in our privacy statement »